About

Self-publishing Platform

Over ons

Publisherpro.nl is een platform dat in 2021 is opgericht door printerpro.nl. De groeiende vraag van auteurs die een totaal oplossing willen voor het uitgeven, laten drukken, verkopen en distribueren van boeken en publicaties heeft ons dit platform doen ontwikkelen.

Wat is een self publishing-platform?

Een van de eenvoudigste manieren om je eigen boek te publiceren is via een self publishing platform. Zo’n platform maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier je boek te laten drukken. Je bent zelf verantwoordelijk voor het hele proces.

Moét je dan alles zelf doen?

Sommige self publishing-platforms beheren slechts een klein onderdeel van het uitgeven, bijvoorbeeld enkel het drukken. Andere platforms bieden ondersteuning bij de distributie en bij het ontwerpen van je boekcover. Publisher Pro staat je bij in verschillende fasen van het proces, zodat je er niet alleen voor staat. Heb je hulp nodig bij het creëren van je boekcover? Heb je een voorbeeldje gemaakt in InDesign, maar wil je dat dit nog beter op punt wordt gezet? Wil je nog een eindredacteur laten kijken naar de bronvermeldingen in je onderzoek of een grafisch ontwerper naar de vormgeving van je roman? De uiteindelijk verantwoordelijkheid en keuze blijft bij jou, maar Publisher Pro zorgt ervoor dat je je niet te focussen op dingen die losstaan van het schrijfproces. Als jij enkel tekst wil schrijven, dan kan dat. Ontzorgen is hier key. Publisher Pro neemt de zorgen van je weg die je niet wil. Dit gebeurt steeds volledig transparant, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Je boek uitgeven bij het juiste platform

Bij het uitgeven van je boek moet je kijken of de self publishing-platforms je de mogelijkheid bieden om alles naar jouw wensen te beslissen. Wil je hardcover boeken of softcover boeken? Biedt het door jou gekozen platform wel de mogelijkheid tot paperback drukken? En kan het platform je boek uitgeven volgens het aantal oplages dat jij wil? Wil je je boek drukken vanaf 1 stuk en biedt het platform enkel de mogelijkheid om een minimum van 100 stuks te drukken?

Let zeker op deze zaken voordat je met een zelfuitgeverij in zee gaat.

Het oorspronkelijke boekdrukken: voor grote oplages

Het oorspronkelijke zogenaamde ‘offset drukwerk’ is een heel omslachtig proces. Hierbij wordt tekst op een aluminiumplaat gebrand om vervolgens letterlijk op het papier ‘gedrukt’ te worden. Eenmaal je de gebrande plaat hebt, kan je heel snel heel veel boeken laten drukken. Dit is goed voor grote oplagen en het kan op allerlei soorten papier en materialen bedrukt worden, zelfs op hout. Dit proces kost echter heel veel tijd en geld.

Digitaal boekdrukken: voor kleine oplages

Voor kleine oplages bestaat er tegenwoordig gelukkig een nieuwe vorm: digitaal boekdrukken. Hier wordt niet langer gebruik gemaakt van de drukperstechniek. Digitaal boekdrukken kan je eigenlijk vergelijken met een heel goede laserjet printer. De opstartkosten zijn beduidend lager en je kan je boek uitgeven vanaf één exemplaar. Dit digitale alternatief is ideaal voor het publiceren in eigen beheer.

Wil je starten met 50 boeken en nadien nog eens 50 boeken laten drukken? Dat kan perfect. Wil je enkel één exemplaar als voorbeeld of zie je het meteen groter? Geen probleem! Via digitaal boekdrukken zijn al deze opties mogelijk. Door deze techniek is het een pak toegankelijker en goedkoper geworden voor het zelf boeken uitgeven in eigen beheer.

Hoe weet je hoeveel oplages je moet printen?

Het is moeilijk in te schatten hoeveel van je boeken je precies gaat verkopen. Zeker als het de eerste keer is dat je een boek uitgeeft. Daarom werkt Publisher Pro met het print on demand principe. Een exemplaar wordt pas gedrukt van zodra het verkocht is. Van zodra er een bestelling binnenkomt, wordt dit gedrukt en verzonden.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je te veel boeken bestelt of dat je een hele opslagruimte nodig hebt voor al je boeken. Publisher Pro zorgt voor printing on demand.

Onze service voor het uitgeven in eigen beheer

  • Wij helpen je met het uitgeven van je boek in eigen beheer.
  • Maak kosteloos gebruik van onze webshop en andere distributie kanalen.
  • Printing-on-demand. Wij produceren jouw boek binnen 1 dag en verzenden het direct naar je klant.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en gewoon eens kijken wat we voor jouw kunnen betekenen? Laat het ons weten, we nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek op een van onze locaties. Naar het contactformulier